Fem gode apper for kondisjonstrening
fredag 29. mai , 2015 / Utstyr / Av Marthe-Lise Lein

Fem gode apper for kondisjonstrening

Finn treningsappen som passer for deg.

Det finnes apper til det meste nå, selvfølgelig også for å holde styr på både styrke- og kondisjonstreningen din. Vi har sett på noen av de mest populære treningsappene du kan bruke for å holde styr på kondisjonstreningen din. Her får du litt informasjon om fem av dem, så du kan plukke ut den som passer best til deg og ditt aktivitetsnivå.

Runkeeper 

Fungerer på: Iphone, Android og Windows

Runkeeper registrerer aktiviteten din ved hjelp av GPS, så distansen du har tilbakelagt, statistikk på fart, lengde og tid på treningsøktene lagres. Du får da en oversikt over alle treningsøktene dine og progresjonen din. Men du kan også registrere økter uten å bruke GPS, men benytte deg av en ”stoppeklokke”.

Appen har også som standard at du får beskjed underveis i økten hvor fort du beveger deg og hvor lang distanse du har tilbakelagt, så du er oppdatert underveis. Du kan også legge til egne ruter og se utviklingen din på de bestemte rutene.

Med Runkeeper er det også lett å dele bilder og statistikk fra treningen med andre brukere på Runkeeper og sosiale medier – og du kan delta på forskjellige utfordringer og konkurranser, og sette opp egne målsettinger for treningen.

Runkeeper finnes både som gratis- og betalingsversjon.

Endomondo 

Fungerer på: Iphone, Android og Windows

Med Endomondo kan du registrere flere typer kondisjonstrening som blant annet fekting og dans – i tillegg til mange andre utholdenhetsaktiviteter. I likhet med Runkeeper bruker Endomondo GPS-registrering, så du får en oversikt over alle dine treningsøkter med informasjon om fart, distanse, kalorier, maks fart osv.

Endomondo kan analyserer øktene dine og kommer med forslag til hvordan du kan forbedre aktivitetene dine. I tillegg har appen en egen funksjon for intervalltrening, der du har muligheten til å sette opp et eget intervallprogram eller benytte deg av ett av de som allerede ligger inne.

Endomondo legger også til rette for utfordringer og konkurranser mellom brukere av appen – og det er mulig å dele bilder og statistikk med de man måtte ønske å dele det med.

Endomondo finnes både som gratis- og betalingsversjon.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Nicola/Flickr

Foto: Nicola/Flickr

Runtastic 

Fungerer på: Iphone, Android og Windows

Runtastic er for både utendørs og innendørsaktiviteter. Du kan, i likhet med de andre appene i denne artikkelen, registrere statistikk fra treningsøktene dine og se progresjonen din – enten via GPS eller en ”stoppeklokke” som hos Runkeeper.

Med Runtastic kan du sette opp forskjellige mål med treningsøkten din: løpe en bestemt distanse, vil løpe et antall minutter, eller om du vil holde en bestemt fart. Du kan også konkurrere med deg selv i en såkalt ”ghost-run” funksjon, dersom du løper samme rute flere ganger – en litt annerledes måte å se progresjon på.

Som med de andre appene er det lett å dele statistikken sin med andre brukere og på sosiale medier.

Runtastic finnes både som gratis- og betalingsversjon.

Strava 

Fungerer på: Iphone og Android

Strava bruker også GPS for å registrere din aktivitet, men har ikke muligheten til å registrere alle aktivitetene som de andre appene har. Strava er delt i to apper, én for løping (Strava Run) og én for sykling (Strava Cycling), men du kan registrere økten din som både gåtur, skitur, løpetur og mye annet, men den oversikten får du kun tilgang til på nettsidene deres, ikke i appen.

Strava gir deg informasjon om distanse, stigningsgrad, hastighet og tid på treningsøkten din og lar deg sammenligne dataene dine med andre brukere. Dersom du glemmer telefonen din på en økt kan du føre den inn manuelt senere.

Strava lar deg konkurrere med andre brukere, og du kan selv velge hvilken distanse, eller del av en rute, du vil konkurrere på. En ”Explore”-knapp lar deg se alle ruter som er satt opp i nærheten av deg, så du kan konkurrere mot andre i ditt nærområde. Dette gir deg da også muligheten til å konkurrere mot deg selv, som i Runtastic.

Det er lett å dele informasjon om aktiviteten din med andre brukere og på sosiale medier.

Strava finnes som både gratis- og betalingsversjon.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Yutaka Tsutano/Flickr

Foto: Yutaka Tsutano/Flickr

Nike+ Running 

Fungerer på: Iphone og Android

Dersom du kun ønsker å registrere løpeturene dine er Nike+ Running et bra alternativ, for det er nemlig det eneste du kan registrere i appen. Den bruker GPS og registrerer aktiviteten din som de andre appene, og du får opp den samme informasjonen – distanse, hastighet, rute, kalorier.

Det som skiller Nike+ fra de andre appene er at du får motivasjonsboostere underveis på løpeturen din. Ligger du godt an er det kjente idrettsstjerner som motiverer deg til å gi det lille ekstra. I tillegg har du muligheten til å spille av motiverende sanger underveis på løpeturen, bare ved ett enkelt trykk.

I tillegg kan du følge treningsprogrammer som Nike har satt opp i samarbeid med idrettsstjerner fra hele verden – blant annet den norske snowboardstjernen Silje Norendal. En litt morsom funksjon på Nike sin app er at du kan registrere dine Nike løpesko og få beskjed om når du har løpt så langt i dem at det er på tide å bytte dem ut.

Du kan konkurrere mot andre brukere i appen og dele din progresjon på sosiale medier.

Nike+ Running er gratis.

 


Kommentarer

Ferske innlegg

Polarbrød fra Nord-Trøndelag

Polarbrød fra Nord-Trøndelag

Utstyr til hjemmetrening

Utstyr til hjemmetrening

Prøv deg på de fysiske kravene til hæren

Prøv deg på de fysiske kravene til hæren

Squashspagetti

Squashspagetti

Hva kan du om kroppen?

Hva kan du om kroppen?

Det er aldri for sent å begynne

Det er aldri for sent å begynne