Grønnkålchips
tirsdag 25. august , 2015 / Kosthold, Oppskrifter / Av Marthe-Lise Lein

Grønnkålchips

Et sunt alternativ til det mindre sunne potetgullet.

Grønnkål er en bladgrønnsak og i samme familie som brokkoli, rosenkål, blomkål og vanlig kål. Grønnkål går ofte under betegnelsen ”supergrønnsak”, noe som betyr at den er rik på vitaminer, mineraler og kostfiber, samtidig som den er fattig på kalorier (Kilde: bama.no). Grønnkål har i tillegg blitt veldig populær de siste årene, og det er nå mulig å få tak i den i de fleste matbutikker og gjennom nesten hele året.

Vi hiver oss på trenden og legger ut en oppskrift på grønnkålchips – et veldig godt alternativ til det mindre sunne potetgullet. Også tar det bare ti minutter å lage!

Oppskriften fortsetter under bildet.

IMG_5289

Du trenger: 

1 pakke/pose grønnkål

Olivenolje

Salt

pepper

Oppskriften fortsetter under bildet.

IMG_5323

Grønnkålchips er også veldig godt som tilbehør til middagen. Her med fiskeburger med Hummus og aioli, og en frisk fetasalat.

Slik gjør du:

– Vask grønnkålen nøye

– Riv grønnkålen i passelige store biter og legg de i en bolle. De tykke stilkene bør ikke bli med.

– Bland litt olivenolje (ca. 3 ss), salt og pepper med kålen. Alle bladene skal ha blandingen over seg.

– Legg grønnkålen utover et bakepapir i et stekebrett eller i en ildfast form. De skal ikke dekke hverandre.

– Stekes på varmluft (180 grader) i 5-10 minutter. Følg med på kålen underveis da den fort kan bli brent.

– La chipsen avkjøles på rist for å få de ekstra sprøe og gode.

Tips: Du kan blande chipsen med det krydderet du måtte ønske for å få en annen smak. Både hvitløkskrydder og chillikrydder er kjempegodt på grønnkålchips.


Kommentarer

Ferske innlegg

Polarbrød fra Nord-Trøndelag

Polarbrød fra Nord-Trøndelag

Utstyr til hjemmetrening

Utstyr til hjemmetrening

Prøv deg på de fysiske kravene til hæren

Prøv deg på de fysiske kravene til hæren

Squashspagetti

Squashspagetti

Hva kan du om kroppen?

Hva kan du om kroppen?

Det er aldri for sent å begynne

Det er aldri for sent å begynne