Nydelig gulrotsuppe med krepsehaler
søndag 21. juni , 2015 / Kosthold, Oppskrifter / Av Marthe-Lise Lein

Nydelig gulrotsuppe med krepsehaler

Suppen som passer perfekt på de regnfulle sommerdagene klimaet i Norge kan by på.

Sommeren er dessverre ikke bare sol, og du vil – om du tilbringer sommeren i Norge – møte på noen regnværsdager. Hva passer vell da bedre enn en fargerik suppe med masse smak? Denne suppen er både enkel og rask å lage, og dersom du ikke liker krepsehaler kan du bytte ut dillen med persille og bruke bacon i stedet for kreps.

Gulrotsuppe til kalde sommerdager

4 porsjoner

  • 8 gulrøtter
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1-2 ss frisk ingefær
  • 12 dl grønnsaksbuljong/kraft
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 chilli
  • litt salt
  • 1 liten boks krepsehaler
  • litt dill, finhakket

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: woodleywonderworks/Flickr

Foto: woodleywonderworks/Flickr

Slik gjør du:

  • skrell gulrøttene og del de i biter, hakk løken i småbiter og riv hvitløk med et rivjern
  • Stek gulrøttene, løk og hvitløk i litt smør i noen minutter (i gryten du skal lage suppen i). De skal ikke få farge fra stekingen, kun bli varmet i litt smør.
  • Ha oppi revet ingefær og la det steke et par minutter til, så smakene blander seg.
  • Bland omtrent 2 dl grønnsaksbuljong og hell over den stekte blandingen, sammen med finhakket chilli.
  • La gulrøttene koke seg møre i buljongen.
  • Ha oppi creme fraichen og mos alt sammen med en stavmikser eller i en foodprosessor.
  • Smak til med dill.
  • Avslutt med å legge krepsehalene i suppeskålene i noen minutter, så de blir litt varme før asjetten settes på bordet.

Oppskrift hentet fra Trines Matblogg.


Kommentarer

Ferske innlegg

Polarbrød fra Nord-Trøndelag

Polarbrød fra Nord-Trøndelag

Utstyr til hjemmetrening

Utstyr til hjemmetrening

Prøv deg på de fysiske kravene til hæren

Prøv deg på de fysiske kravene til hæren

Squashspagetti

Squashspagetti

Hva kan du om kroppen?

Hva kan du om kroppen?

Det er aldri for sent å begynne

Det er aldri for sent å begynne