Slik lager du hjemmelaget frokostblanding
mandag 15. juni , 2015 / Kosthold, Oppskrifter / Av Marthe-Lise Lein

Slik lager du hjemmelaget frokostblanding

Ikke bare én, men TO oppskrifter.

Det er mange måter å lage frokostblandinger på, og du kan egentlig blande sammen det du synes er best. Uansett, her er oppskriften på ikke bare én, men to nydelige varianter du kan sette på frokostbordet.

Frokostblanding uten olje og søtning

  • 450 g havregryn
  • 250 g mandler
  • 200 g hasselnøtter
  • 120 g solsikkefrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 dl rosiner

Slik gjør du:

  • Grovhakk nøttene
  • Bland alle ingrediensene – utenom rosiner – og legg i en langpanne
  • Rist blandingen på 180 grader i omtrent 10 minutter. Rør om av og til.
  • Rør inn rosiner når blandingen er avkjølt.
  • Hell den ferdige frokostblandingen over i en beholder.

Blandingen kan spises med youghurt naturell, melk, havre-/soya-/rismelk, kesam, biola – det du synes er best. Topp gjerne med friske bær og frukt for nærings- og smaksskyld.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: jules/Flickr

Foto: jules/Flickr

Frokostblanding med olje og søtning

  • 200 gram havregryn
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g mandler
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 25 gram brunt sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 dl  fruktjuice av eget valg
  • 1 ss honning
  • 1 ss solsikkeolje

Slik gjør du:

  • Grovhakk nøttene
  • Bland alt – utenom sukker, salt, juice, honning og olje.
  • Bland sukker, salt, juice, honning og olje i en kasserolle. Varm det opp til alt er oppløst.
  • Når blandingen er oppløst røres det godt inn med nøtte-blandingen.
  • Hell blandingen over på et stekebrett (med bakepapir) og fordel den jevnt utover.
  • Stekes midt i ovnen ved 140 grader i omtrent 60 minutter. Frokostblandingen skal ha en jevn brunfarge. Rør i blandingen hvert 10-15 minutt for å få et jevnt resultat.
  • Avkjøl blandingen før du helder den over i en beholder.

Blandingen kan spises med youghurt naturell, melk, havre-/soya-/rismelk, kesam, biola – det du synes er best. Topp gjerne med friske bær og frukt for nærings- og smaksskyld.


Kommentarer

Ferske innlegg

Polarbrød fra Nord-Trøndelag

Polarbrød fra Nord-Trøndelag

Utstyr til hjemmetrening

Utstyr til hjemmetrening

Prøv deg på de fysiske kravene til hæren

Prøv deg på de fysiske kravene til hæren

Squashspagetti

Squashspagetti

Hva kan du om kroppen?

Hva kan du om kroppen?

Det er aldri for sent å begynne

Det er aldri for sent å begynne