Bli sprek med mobilspill
mandag 20. juli , 2015 / Aktivitet og trening / Av Marthe-Lise Lein

Bli sprek med mobilspill

Har du hørt om Google Ingress? – mobilspillet som du må ut og gå for å spille.

I desember 2013 lanserte Google spillet Ingress – et online multiplayer-spill som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuell data (utvidet virkelighet). Spillet lastes ned som en app og du logger inn via mobilen din inn på et Google Map-basert grensesnitt. På kartet får du da opp ”portaler” som er linket sammen over hele verden.

It´s happening all around you. They aren´t coming. They´re already here. – Google Ingress

Kort fortalt: Du skal enten kjempe for eller imot utenomjordiske vesner som har opprettet portaler rundt omkring i verden. Den ene siden er ”De opplyste”, som er overbevist om at de utenomjordiske bruker portalene for å overføre menneskeheten til en høyere bevissthet. På den andre siden finner du ”Motstanderne”, som mener portalene må bekjempes og at verden må sikres mot invasjonen utenfra.

Og her kommer det fascinerende med spillet inn: Du må fysisk gå til portalene på kartet for å kunne kjempe om dem.

Artikkelen fortsetter under bildet.

En sprek opplevelse

Det to ”lagene” vises som grønne (de opplyste) og blå (motstanderne). Dersom du, for eksempel, er på det grønne laget vil det være din oppgave å fysisk gå til de blå portalene, bekjempe motstanderen, sette ut forsvar og linke den til de andre portalene på ”din side”. De tre siste punktene skjer i den virtuelle verden.

Portalene er ofte plassert på kulturelt viktige steder i verden: landemerker, museer, monumenter og lignende. Du kan med andre ord få deg både ny kunnskap, nye opplevelser, en fin tur – og nye venner – på kjøpet. Det er også flere arrangementer rundt om i verden der man kan bli med sitt lag på tur for å ta over portalene til den andre siden. Da samler en teamleder alle på sitt lag, så går man rundt og ”skyter ned” portalene til den andre siden, lager nye portaler og ”sikrer områder” – og det er jo både sunt og sosialt, selv om det kanskje ikke høres sånn ut.

Det er heldigvis bare et spill.

Så, skal du på ferie til et nytt sted i sommer, eller kanskje du bare har lyst til å gå en tur i nærområdet – da er Ingress en annerledes måte å oppleve verden på. Du kan til og med bli med på forskjellige oppdrag som tar deg til flere forskjellige portaler over korte eller lengre strekninger – forutsatt at det finnes så mange portaler i ditt nærområde.

Les mer om spillet og last det ned på Ingress sine egne sider.

God tur og lykke til i kampen mot fienden.


Kommentarer

Ferske innlegg

Polarbrød fra Nord-Trøndelag

Polarbrød fra Nord-Trøndelag

Utstyr til hjemmetrening

Utstyr til hjemmetrening

Prøv deg på de fysiske kravene til hæren

Prøv deg på de fysiske kravene til hæren

Squashspagetti

Squashspagetti

Hva kan du om kroppen?

Hva kan du om kroppen?

Det er aldri for sent å begynne

Det er aldri for sent å begynne